Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


december
november
oktober
september
augusti
juli
juni
maj
april
mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Ett litet bord - före & efter

7 mars 2012 kl. 20:50

Badrum

Detta lilla bord, som vi fick när Jonas farmor och farfar lämnade sitt hus och flyttade till lägenhet, ligger oss varmt om hjärtat.

Färgen (plastfärg) flagnade så fort man nuddade vid det så i höstas fick det genomgå en liten förvandling. I sista stund kom jag på att jag nog skulle knäppa av en "före"-bild, och det är ju roligt nu. Jag skrapade och målade med linoljefärg. Underredet skulle nog behöva en omgång till, för färgen ser ut att ha sugit lite olika. Nya lådhantaget kommer från Folkes Bygg & Byggnadsvård.

Det här med skötbord. Här flyttar det runt. Någongång i framtiden är det tänkt att vi ska ha det i tvättstugan (blir kanske lagom till barnbarnen?:) Fram till i höstas har vi haft det i grovköket. Ganska smidigt efter som det är nära köket där vi mest håller till. Men grovköket ska bli glasveranda. Utvändigt har vi börjat, vilket innebär att en del isolering är borttagen. Så det blev helt enkelt för kallt för bara rumpor. Därför har detta lilla bord fått tjäna som provisoriskt skötbord i badrummet och får fortsätta göra det tills tvättstugan är klar.

Och idag fick jag till slut tummen loss och kameran fram - för "efter"-bilden.

//Terese

(Foto: Terese)


Länken hit är: Ett litet bord - före & efter.

Lilla liljan

6 mars 2012 kl. 21:45

Blommor & grönt

Dagen bjuder på en underbart blommande kungsängslilja på köksbordet. En alldeles förunderlig blomma, rutig och allt.

Och så är vi såå glada över Gretas nya kusin Noomi (Som om man har tur låter som Moni när Greta försöker säga det och sen blir Månen eller Munnen, typ. Vi får nog öva lite till.) som bara är några dagar gammal. Vi längtar tills vi får träffa henne och hennes stolta föräldrar!

//Terese

(Foto: Terese)
Länken hit är: Lilla liljan.

Med gung i

2 februari 2012 kl. 19:06

Inspiration ute

Gunga! Säger Greta när hon klättrar upp på sin gungälg som hon fick i 1-årspresent. Jag kan tänka mig att göra henne sällskap i en sådan här! En nyhet från IKEA i vår.

I så fall skulle vi ha en, eller två, under taket vid entrén på framsidan. Så kan man sitta där, lite som en amerikansk tant med en katt i knäet, i gungstolen och titta på förbipasserande :)

Ja, vi får väl se. Fin i alla fall.

//Terese

(Foto: IKEA - Livet hemma)


Länken hit är: Med gung i.

En stor dag.

28 januari 2012 kl. 20:20

Annat

Greta har fått en ny kusin, jämnårig och så småningom klasskompis! Gretas morbror och moster fick igår äntligen träffa sin efterlängtade son, som adopteras från Afrika. Och vi är alla så glada!

En stor dag!

(Foto: Terese, på små vimplar jag sydde till Gretas 1-årsdag. Passar för denna dagen också. Hurra!)


Länken hit är: En stor dag..

I all enkelhet - alldeles ljuvlig

25 januari 2012 kl. 21:27

Sal 1

En enkel liten julros gör så mycket. Det känns ju oerhört exklusivt att kunna plocka in en så vacker blomma från trädgården så här års. Jag njuter massor!

Den lilla blomman lyfter ju hela rummet.

Och jag är nästan säker på att den har sitt ursprung från Krabbavägen här i byn. Tack Irene & Birger!

//Terese

(Foto: Terese)


Länken hit är: I all enkelhet - alldeles ljuvlig.

Himlasäng eller sänghimmel?

20 januari 2012 kl. 10:30

Inspiration inne

Ännu lite sovrumsinspiration. Det är inte utan att man blir lite sugen på en sådan här säng till sovrummet. Men jag undrar hur mycket rymd ett rum behöver för att det ska se bra ut? Hade vi haft vårt sovrum på bottenvåningen så hade det säkert fungerat fint. Även om vårt master bedroom är stort så undrar jag om det är tillräckligt stort? Det tål att funderas på i alla fall.

Verkligen fina sovrum, vilsamma. Men jag skulle nog även vilja ha in lite mer trä/brunt för att få in en lite varmare känsla.

Sängstommen på den första bilden kommer från IKEA och heter Edland. Fotot kommer från ett läckert reportage i Residence.

Den andra bilden kommer från Daniella Witt. Ett inbjudande gästrum.

Och lilloppan får man väl säga är färdiginskolad på förskolan nu. Skulle varit där idag också men har fått feber. Men det hör väl också till? I vilket fall så har det gått bättre och bättre, och det känns skönt. På riktigt nästa vecka ju.

//Terese
Länken hit är: Himlasäng eller sänghimmel?.

Bokslukerska och blombord

19 januari 2012 kl. 21:20

Fyndat

Vårt senaste fynd till huset är detta lilla blombord. Nu tillfälligt placerat där granen stod -  ett annars tomt hörn sedan dess. Mest för skoj skull satte jag upp lite av Gretas leksaker på det, de drällde liksom ändå omkring.

Och lite skoj är att det nu bara är leksakerna som står kvar på hyllan, varenda bok är borttagen. Greta är en riktigt bolkslukerska både bildligt och bokstavligt talat. Och vem kan motstå när hon kommer styltandes med en bok i högsta hugg? Även om det är för trettionde gången den dagen - det är ingen överdrift, snarare tvärt om.

Min tanke är att blombordet eventuellt kan stå med vackra blommande pelargoner på glasverandan när den är klar, om det får plats vill säga. Men någonstans ska det få plats i huset i alla fall.

// Terese

(Foto: Terese)


Länken hit är: Bokslukerska och blombord.

Rum för drömmar

16 januari 2012 kl. 20:45

Inspiration inne

Ombonat är allt annat än vad man kan kalla vårt sovrum just nu, men de här bilderna inspirerar.

Visst blir man sugen på att krypa ner under det fluffiga täcket på första bilden? De grå draperilängderna gör det ombonat och lampan är supersnygg. Så gillar jag färgskalan, naturligt, ljust men med värme.

Tyget som hänger som en sänghimmel på den andra bilden är effektfullt, tycker jag. Och färgskalan gillar jag här också. Visst är de två sovrummen ganska lika ändå.

Och så önskar jag mig en sådan fin mjuk sänggavel som HM home visar, typ i alla fall. Någon som vet var man hittar till rimligt pris? De kör också med en grå gardin som sängdrapperi.

Tine K kan sin sak. Allt på bilden är fint, så att säga.

Mer tyg skulle man kanske satsa på, helt enkelt.

Sovrummet ja, undrar när vi ska ta tag i det, känner på mig att det dröjer så jag samlar inspiration så länge :)

//Terese

(Foto från Pinterst, Tine K och HM home)


Länken hit är: Rum för drömmar.

En trappa upp

12 januari 2012 kl. 21:49

Hall ovanvåning

Här kommer nu också några bilder på soffan från IKEA, den heter Kivik och vi har satt ihop en schäslong och en 1-sits. Mer fick vi inte plats med. Klädsel Sivik mörkgrå.

Mattan kommer också från IKEA men är egentligen ingen höjdare. Den verkligen drar till sig skit. Vi har en vit liknande på Gretas rum från Åhléns och den drar faktiskt inte till sig damm och smuts på samma sätt. Men nu får den ligga, i alla fall tills vi hittar något bättre.

Sen funderar jag lite på det där med belysning, både läs- och mysbelysning. Borde vi ha en taklampa kanske, eller är den mest ivägen? Och så funderar jag på om man skulle sätta en trevlig läslampa på väggen. Någon som har förslag?

Det är kanske inte den vackraste delen av huset men vi är nöjda med vår nya lilla myshörna. Bara för avkoppling.

//Terese

(Foto av mig. Även om det syns lite jul på bilderna är den i stort sett ute ur huset nu. Och så kunde jag inte låta bli att visa den tända brasan. Den är ju liksom ändå anledningen till att soffan hamnade här.)


Länken hit är: En trappa upp.

Rotting och Harlekin

8 januari 2012 kl. 13:51

Hall ovanvåning

Vi har ju gjort ett litet försök till myshörna uppe i övre hallen vid öppna spisen. Än är jag inte helt klar med piffet, det får nog växa fram lite allt efter som.

Men vid sidan om IKEAs Kiviksoffa har vi ställt en rottingfåtölj Storsele från IKEA. Den inhandlades i höstas men fick flytta upp hit nu när soffan kom på plats. I höstas sprang jag också på harlekintyget på Stoff och Stil i Malmö. Det fick bli 2 kuddar, varav en hamnade här. Jag gillar mönstret i sig men kan inte riktigt bestämma mig för om det blev bra eller om det blir lite för mycket av det goda. Vad tycker ni?

I rottingstolen ligger också ett fårskinn Ludde från IKEA och en fin randig pläd, köpt i svägerskans fd butik.

Greta gillar korgstolen, kryper hellre upp i den än i soffan. :)

//Terese

(Foto: Terese)


Länken hit är: Rotting och Harlekin.