Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Rivning hall, badrum, tvättstuga

6 april 2009 kl. 21:58

Badrum

bloggbild
I lördags var det heldag för Terese och mig uppe i blivande tvättstuga/badrum. Svärfar Folke var där ett par timmar också.

Golvet i hallen revs upp och under ligger samma golvplankor som i sovrummet (blivande badrummet). Troligtvis ligger väl samma plankgolv i hela övervåningen under parkettgolvet, vilket kan bli riktigt trevligt med tiden. Vi tar en sak i taget dock.

Sovrumsgolvet ska rivas upp, där ska vi ha klinkers. Men planken kan sparas, kan behövas för framtida lagningar, ifyllningar.

Golvlisterna har vi tagit bort så försiktigt som möjligt för att kunna använda igen. Dörrar och karmar plockades ner, två av de tre kommer troligen återanvändas in i badrum respektive tvättstuga. Toalettdörren är lite mindre och nättare, blir kanske användbar på något annat ställe i framtiden.

Väggen under plastmattan i gamla badrummet, är putsad. I sovrummet är det tretex runt hela (tar tid att riva). Under finns två lager ganska vackra tapeter på papp spänt över de grova väggplanken.

Masonite var uppspikat på alla väggar och tak i hallen, samt i sovrumstaket. Ett oerhört använt material, men det åker ut nu.

//Jonas

(Foto: Terese)