Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Rörmokare och elektriker

17 april 2009 kl. 14:28

Köket

bloggbild
Iförrgår kväll fyllde jag bilen med bananlådor. Fick nog plats 19 st plus lite andra saker. Bra stor bil...

Träffade elektriker Bengt Olbers, Vä El, och rörmokare Magnus Sylvan, Sylwans VVS, uppe i prästgården  kl 8. Så jag fick köra hemifrån 7.

Vi gick igenom vad vi behöver hjälp med, i närtid och lite längre fram.

Till en början behöver vi koppla bort ett par element för att kunna göra vid badrummet. Eftersom vi sitter ihop med församlingshemmet vad gäller den vattenburna värmen, behöver varmvattnet stängas av i församlingshemmets pannrum. Tydligen sitter tappkranarna på fel sida om ventilerna på vårt system, så det får stängas vid pannan för att kunna tappas och sätta nya ventiler.

Vatten, avlopp till tvättstuga/badrum ska vi lägga i bjälklaget eftersom det nu ligger ovan för tidigare innertaket i köket, alltså helt öppet nu när vi vill ha fram ursprungliga taket.

I tvättstuga/badrum lägger vi troligen vattenburen golvvärme. Annars lägger man tydligen oftare golvvärme som bygger på el. Men eftersom det handlar om så pass stort utrymme, satsar vi nog på vattenburet där också. Nackdelen med vattenburet, är att golvet kan kännas kallt på somrarna när pannan inte förser med värme. Men det är kanske lite annorlunda när vi sedan har jordvärme (?). Alternativt finns det numera små elpatroner som kan jobba på sommarn för golvvärmen. Behövs ju inte mycket värme men lite för komforten.

För vår del handlar det nu om att främst få upp golven i de tre rummen (kök/tvättstuga/bardum). Samt ta fram lite mer detaljerade ritningar för hur vi ska ha det. Köket är vi på det klara med men badrummet behöver lite mer funderande och beslut.

// Jonas

(Foto: Byggfabriken.se, lämpliga i köket kanske?)