Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Hellre ute än inne!

18 maj 2009 kl. 20:51

Trädgården

Tröttnat på alla våra trädgårdsbilder? Ni kanske undrar hur det går här inne? Lite händer men det är liksom inte så mycket att visa. Just nu river vi mest - fortfarande...

Men ute är skönt att vara och där kan man säga att det går framåt. Kampen mot kirskålen och maskrosorna är i full gång och vi njuter vad vi kan av blommande äppelträd och den vackra doftande pingstliljerabatten som blommat i ett par veckor nu. Det är en lång rad av gamla ståtliga pingstliljor som nog egentligen behöver sättas om, de står i stora klasar och gräset har växt in i nästan hela rabatten. Jag var ett tag rädd att det bara skulle bli blad och inga blommor men så plötsligt satte knopparna fart och nu är där massor, härligt!

För en tid sedan grävde vi, mest Jonas, tre markbäddar för lite odling, två spadtag djupa (bara 2 markbäddar som syns på fotot, det har hänt lite sen dess). Här har vi satt några potatisar, planterat jordgubbar och sått sallad, morötter, rädisor och rödbetor. Nu väntar och längtar vi ivrigt efter att få skörda.

Allra helst skulle vi vilja odla mer men vi har bestämt oss för att börja så här, här är ju lite fler projekt på gång, men någon gång i framtiden ska vi planera vår trädgård och vår köksträdgård mer genomgående. Då kan vi förhoppningsvis satsa lite mer, när vi vet var och hur vi ska ha det. Nu var vi bara så sugna på att testa lite.

//Terese

(Foto: Terese)