Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Skiss över köket

16 september 2009 kl. 20:50

Köket

Tänkte passa på att visa hur köket är planerat.

På översta bilden är planskissen. Eftersom köket har många ingångar var det inte helt enkelt att planera. Matbordet kommer att stå mot väggen till vänster som inte har någon inredning, kanske inte den mest optimala lösningen men så får det bli.

Vy A; Längs med den breda murstocken har vi bestämt oss för att göra ett spiskompelx med vedspis och en 90cm bred spis. Spiskåpan låter vi en plåtslagare göra och i den installerar vi en fläkt med kanal genom skorstenen och motorn på vinden. På samma sida ska vi också ha en vask, så att vi slipper springa med varmt vatten över rummet, samt några skåp för förvaring, där vi också ska gömma mikron.

Vy B; Längs med denna väggen har vi kyl- och frysskåp tillsammans med en hel del förvaring. I dörren till höger finns pigtrappan med ett litet skafferi.

Vy C: Denna vägg vetter ut om gårdsplanen så vi har valt att placera diskhon framför fönstret. Här har vi gott om bänkyta  och förvaring i underskåpen. Diskmaskinen kommer tyvärr inte se ut som på bilden, den blir istället integrerad. Här har vi valt öppna hyllor istället för överskåp för att få en lite luftigare känsla.

Köket görs i massiv furu av ett lokalt snickeri, Åraslövs snickeri, som gör väldigt fina
kök.

Vårt hus är ju från 1920 så vi har försökt läsa oss till vad som var vanligt i kök då. Av den anledningen blir det släta lådor med skålhandtag och skåpsluckor med en enkel ram. Som bänkskiva har vi valt cararramarmor i sann 20-talsanda.

Vi kommer att måla köket själva eftersom vi vill måla med linoljefärg eller äggoljetempera, den långa torktiden gör att snickeriet inte har möjlighet att måla köket åt oss. Så det är ett styvt målningsjobb som väntar innan vi kan använda vårt efterlängtade kök...

Om en dryg vecka kommer köket! Äntligen! Ska bli spännande att se hur man upplever det i verkligheten.

//Terese

(Bilderna är skärmdumpar av våra ritningar, ber om ursäkt för kvaliteten.. Klickar ni på bilderna blir de något större)