Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Soffistikerat

1 november 2009 kl. 21:14

Sal 1

Idag har vi köpt soffa.

Drömsoffan (just nu i alla fall, finns ju så många fina) är egentligen Norrgavels soffa 100 men den var lite för dyr för vår budget så vi bestämde oss för Ikeas Karlstad i stället. Känns som ett bra alternativ. Själva soffan har vi fått hem men klädseln kommer först om en månad.

Vi har funderat en del på hur vi ska möblera i salen där vi tänkt ha soffan, sal 1, som ligger närmst köket. Det är också den största av de tre salarna. I dagsläget använder vi salen till brädupplag för renoveringen så det är lite svårt att känna in vad som passar. Det slutade i alla fall med att vi köpte en 2-sitssoffa och en 3-sitssoffa samt en fotpall. Ett par fåtöljer vill vi också ha men det får bli av en omaka variant. Det är ganska mycket mer som ska till för att få rummet att kännas fullt möblerat men det får vi ta efterhand, närmast behöver vi en matta. Någon som har bra tips på var man hittar stora sådana? Ikeas var för små...

// Terese

Foto: Norrgavel och Ikea