Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Badrumsgolv på gång

19 januari 2010 kl. 21:28

Badrum

Var precis uppe i vårt blivande badrum och tog ett foto i bygglampans sken, måste bara visa lite vad som händer där.

Idag har några plattor lagts och nu kan man ana hur det faktiskt blir. Och så här långt känns det mycket bra. Senast igår kväll resonerade vi om hur bred kant vi skulle ha runt om och upp på väggen, det blev en halv platta och det blir nog precis så som vi hoppats. Klinkern kommer från CC Höganäs och heter Grynna. Plattan är 15x15cm, det mått som var vanligast på klinker förr. Den svarta är lite åt antracitgrå och den vita något gräddvit. Tanken är att det ska upplevas som svart vitt men med lite patina -  som om det legat på plats ett tag.

Under klinkern har vi lagt plastmatta. Väggar vid dusch och badkar är också klädda med plastmatta. På plastmattan ska vi sen kakla och sätta upp pärlspont. Pärlsponten kommer vi troligtvis först spika på en list som i sin tur fästes i väggen för att göra så få hål som möjligt  i tätskiktet. Kanske konstigt kan man tycka, men vi har valt  att göra så här dels för att säkra tätskiktet men också för att kunna skapa gammaldags charm -  som vi tycker passar huset.

Jag har avslutat målningen för kvällen, all pärlspont till badrummet är nu grundmålad med vit linoljefärg. Helst ska jag hinna måla den en gång till innan den sätts på plats så att vi bara har slutstrykning kvar. Linoljefärg fungerar utmärkt i lite fuktiga utrymmen.

Vill man läsa lite om badrum i gamla hus och byggnadsvård rekommenderar jag Gård & Torp.

// Terese

(Foto: Terese)