Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Blomsterrundel

23 juni 2010 kl. 22:31

Trädgården

I våras försökte vi rätta till såren på gårdsplanen och gräsmattan efter bergvärmeborrning och grävning. När vi ändå var igång bestämde vi oss för att anlägga en blomsterrundel mitt på gårdsplanen framför huset, 3 meter i diameter.

Jonas har gjort det tunga arbetet och jag har först planerat (läs: roat mig med att läsa mängder av trädgårdsböcker och trädgårdstidningar) och sen planterat. Än ser det inte så maffigt ut direkt och eventuellt ska något mer dit och kanske något annat flyttas bort, vi får se. I vilket fall verkar det mesta växa och må bra så här långt i alla fall. Hoppas på  blomning som avlöser varandra hyfsat bra och ser fram emot ett blickfång där. Ska bli spännande att se hur det funkar till en röd fasad så småningom också.

Det härliga med trädgård är ju att man hela tiden får nya chanser, år efter år, och att man ganska enkelt kan förändra om man vill det.

I rundeln står nu kantnepeta, daggkåpa, vit höstaster, stjärnflocka, vit löjtnanshjärta, röd rudbeckia, julros, höstanemon och så har jag säkert glömt något nu i skrivande stund (har inte min skiss framför mig just nu...) Några lökar ska nog ner i höst också.

Ser fram emot om ett år eller två då det vuxit till sig lite och man kan se lite mer av resultatet.

// Terese

Foto: Terese