Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Trädgårdens juveler

30 juni 2010 kl. 22:11

Trädgården

Våra pioner och doftschersminer sprider en fantastisk väldoft i hela trädgården just nu. Det är alldeles ljuvligt! Och om jag väljer lite var jag tittar så ser vyerna härligt inbjudande ut (läs: vänder ryggen mot fasadrestaureringens bråte). Spansk näva, som jag planterade förra sommaren, blommar nu massor och drar blicken från annat mindre trevligt ogräs. Är det inte precis så en trädgård ska fungera -  dra blicken från sånt man inte vill se och få en att stanna upp och njuta en smula?

Hann, eller orkade, inte med att så egna tomater i våras. Men de inköpta plantorna har i alla fall fått plats bakom några vindskyddande gamla fönster. Det får funka bra i väntan på växthuset som finns i mina drömmar.

Här har gästerna i stort sett avlöst varandra de senaste dagarna men idag var det paus med tvätt, städ och annat småfix. Vilket härligt sommarväder vi fått.

//Terese

(Foto: Terese)