Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Färgsättning

24 januari 2011 kl. 19:24

Badrum

Det är spännande att skrapa fram färglager och på så vis se lite av husets historia. Vi har tidigare skrivit att husets alla lister och fönster- och dörrfoder ska målas med Ottossons linoljefärg (via Folkes bygg & Byggnadsvård), specialkulör NCS S-2000. Dörrblad och fönster målas i Ottossons ljusgrå NCS S-1000. Det ser ut att ha varit en ljusgrå från början, där vi skrapat lite. Se bild.

Men nu är vi sugna på att testa en annan kulör i badrum, tvättstuga, lilla hallen utanför och pigtrappan. Det som kan räknas som en lite grov-del av huset. Kulören vi vill likna återfinns i ett av färglagren, en grå umbra-ton. Så vi blandade och testade lite och har nu bestämt oss för en blandning av Ottossons pärlgrå och umbragrå (tips från Lundagård). Pigtrappan, själva stegen, och lilla hallens golv kommer nog att målas i italiensk grön umbra. En mörk chokladliknande färg som vi eventuellt blandar något. Panelen i pigrappan och lilla hallen kommer troligtvis att målas i umbragrå.

Hoppas det blir bra nu!

//Terese

(Foto:Terese)