Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Vinterpromenad

26 januari 2011 kl. 14:05

Pyssel & hantverk

Mm, det här är ju ingen bebisblogg men jag kan inte låta bli, och ni får ursäkta - det får räknas till ”och livet i vårt hus” som det står under Kviinge prästgård ovan.

Vi har det hur bra som helst. Myser, gosar, leker och promenixar med vår Greta. Jag har dessutom lyxen att få ägna mig åt det dagarna i ända.

Fotot är från förmiddagens promenad. Greta ligger inbäddad i mysig overall som hon fått i present. Mössan har mormor stickat, fodrad, varm och gosig och väldigt användbar denna kalla vinter. Från Gretas mormor och morfar har vi också fått en lammskinnsfäll som värmer gott i vagnen. Den vita filten stickade jag i slutet av graviditeten, en lagom stor barnvagnsfilt som gick snabbt att göra, mönstret finns här. Mina virkade figurer är på plats och roar henne, som tur är. I vagnen ligger också pappas halsduk, en favorit att gosa in sig i.

Lite tråkigt att det mesta av snön smält undan men det är betydligt enklare att ta barnvagnspromenader nu, det är skönt. I natt kom det lite snö så idag ser det i alla fall lite vitt och fräscht ut på ytan.

Om lillan sover sött en stund i eftermiddag med ska jag kitta om lite fönster.

//Terese

(Foto: Terese)