Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Bokskåp på gång...

1 februari 2011 kl. 22:14

Sal 1

I höstas, innan Greta föddes, köpte vi ett stort skåp via blocket. Skåpet är tänkt att fungera som bokhylla och till förvaring av lite allt möjligt. Vi saknar verkligen sådan förvaring nu, alla böcker ligger nerpackade i lådor sen snart två år tillbaka. Har ju glömt vad vi har.

Senaste dagarna har jag i alla fall börjat ta mig an skåpet lite. Det görs på tid som är över, det vill säga när inget för tillfället finns att göra i renoveringen, Greta sover och det inte finns några andra direkta måsten att göra. Ja, det går alltså inte jättesnabbt. Men idag fick jag en stund. Färgen i badrummet måste torka till i morgon, Greta tittade på en stund och sov lite också så lite fick jag gjort i alla fall.

Skåpet har fyra dörrar med glas i, som behöver kittas om och så ska hela skåpet målas. Två dörrar är nu kittade med linoljekitt och grundmålade med en färdigblandad vit titanzink. Slutstrykningarna får en annan nyans, gräddvit. Vi är nog lite sugna på någon färg egentligen men i dagsläget vet vi inte riktigt vilka färger vi ska ha på väggarna i det rummet så det får bli vitt nu, ett säkert val ju.

Självklart ska ni få beskåda hela skåpet senare, men jag kan inte lova när. Tanken är att det ska stå längs med väggen, brevid kakelugnen i sal 1.

//Terese

(Foto: Terese)
Alla glas, utom två, kittade. I bakgrunden syns de andra skåpsdörrarna.