Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Bättre begagnat bad!

16 mars 2011 kl. 16:39

Badrum

Vi har ju visat er alldeles för lite av badrummet, så jag tog kameran och gick lös en stund där idag, men hann inte få med allt på bild då den lilla fotografsassistenten vaknade och visade stort intresse för spegel och kamera... Så ni får se en hel hög badkarsbilder idag, resten får jag visa en annan gång.

Badkaret är ett bättre begagnat vi hittat på Folkes Bygg & Byggnadsvård. Det är ett djupt och ganska kort kar, ett badkar man sitter perfekt i med vatten över axlarna utan att knäna sticker upp! Utvändigt har vi grundat med järnmönja och sedan målat det med bensvart linoljefärg. Invändigt har vi rollat på en kakel- och emaljfärg, ser bra ut än så länge och vi håller tummarna för att ytan ska hålla i många år.

Vi hade även en fin gammal badkarskran vi önskat använda men vår rörmokare dömde tyvärr ut den, så det fick bli en ny från Mora istället.

Pallen är ett loppisfynd, nagelborsten kommer från Iris hantverk, handdukarna kommer från HM home och Växbo Lin där ifrån kommer även tvätthalsduken och torkmattan på golvet som vi köpte när vi var i Växbo under vår hälsinglandssemester sommaren 2009, en del av det är andrahandssortering.

När man är föräldraledig och lever på lite mindre pengar än vanligt är det skönt när det mesta redan finns i gömmorna här hemma eller är billigt bättre begagnat.

//Terese

Foto: Terese, på vårt lilla badkarshörn i badrummet.