Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Mellantider

10 maj 2011 kl. 16:00

Pyssel & hantverk

Vilka härliga majdagar vi har. Häggen blommar för fullt och syrenen börjar så smått slå ut, den bästa mellantiden är nu!

Syrener finns det inte mycket av i vår trädgård, tyvärr. En klen buske upptäckte vi här förra sommaren alldeles övervuxen av en annan buske. Nu är den busken nedklippt och syrenen har kommit mer i dagen. Förhoppningsvis kommer syrenen ifatt snart men detta blir nog den enda gren jag klipper från den i år. Två små skott av vit syren tog vi med oss i flytten hit men de lever ett tufft liv efter att ha knaprats på av harar i vinter. Men lite liv är det i dem så hoppet lever i alla fall.

Pallen är ikeas Bekväm som Jonas har målat i Ottossons linoljefärg Övedsgrön, en fin grön tycker vi. Nu når jag äntligen översta hyllan i våra höga köksskåp!

Annars pysslar vi, den tid vi har över, i trädgård och med fasad. Små steg framåt. Men bra blir det. Lillstrumpan är för tillfället febrig och dunderförkyld, så vi tröstar, gosar och snyter mest just nu.

Och så lovar jag att visa lapptäcket snart, som några efterfrågat.

//Terese