Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Sill i dill?

21 juni 2011 kl. 21:24

Smakfullt & gott

Nä, men underbart god svartvinbärssill!

Det är min absoluta favoritsill. Jag är ingen stor sillfantast men denna gillar jag verkligen. Tyvärr hittar jag inte den i de matbutiker där jag brukar handla. Klädesholmen har till exempel gjort en, någon annan gör den också men tydligen är den inte så poppis här omkring.

Så då får man ta saken i egna händer. Hittade lite svarta vinbär i mammas frys och nu står den i kylskåpet och gottar till sig lagom till midsommar.

Än finns det tid om ni är sugna. Jag har ju inte provsmakat den än dock, så jag kan inte garantera att just denna är god. Här kommer i alla fall receptet:

Svartvinbärssill
Lag
0,75 dl socker
1 dl vatten
5 msk ättiksprit, 12 %
1 st lagerblad
2 st kryddpepparkorn

Sill
0,5 dl svartvinbärssaft, koncentrerad
1 burk(ar) inläggningssill, (420 gram)
0,5 st rödlök(ar)
0,5 dl svarta vinbär, eller granatäpplekärnor (inte det vita)

Koka upp lagen och sjud tills sockret löst sig. Låt svalna helt, gärna kylskåpskall, häll sedan i den koncentrerade saften.
Låt sillen rinna av och skär i mindre bitar. Strimla rödlöken. Varva sill, rödlök och vinbär i en glasburk och häll på den rosa lagen. Låt  gärna stå och dra i kyl ca 2 dygn.

Jag gjorde dubbel sats och min burk rymmer en liter.

Idag tog vi upp de första potatisarna från grönsakslandet, fantastiskt gott. Ser fram emot kombinationen svartvinbärssill och egen nypotatis till midsommar!

//Terese

(foto: Terese)