Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Tyg till barnrummet

8 november 2011 kl. 21:26

Barnrum

Jag hade lite svårt att bestämma mig för vilket tyg jag skulle ha till barnrummet. Köpte ganska mycket av tyget World från Åhléns för att sy både gardin till fönstret och ett skynke till sängen. Tänkte mig att det kunde matcha jordgloben. Men när jag väl var hemma i rummet kändes det som det blev för mycket av det goda. Av tyget blev det bara en kudde, blir kanske fler kuddar eller något annat av det så småninom. Tyget på den lilla runda kudden kommer också från Åhléns.

I stället letade jag i gömmorna och hittade detta röda tyget med blommor. Tror det är köpt på Stoff & stil för ett par år sedan, om jag inte minns fel. Av det sydde jag den enklaste hissgardin man kan tänka sig med en kanal upptill och en ca 2/3 ner. Sedan drog jag igenom två rundstavar och hängde upp gardinen på fyra trådkrokar, två på varje sida om gardinen. När det ska mörkläggas kan man då bara lyfta ner den nedre rundstaven från krokarna så hänger gardinen ner över hela fönstret. Krokarna är köpta på Folkes Bygg & Byggnadsvård.

De söta trädgårdmöblerna har vi köpt av en deltidssnickare som använder överblivet material från snickerifabriken till att göra bland annat dessa. De står ju ute på sommaren men nu i vinter får de bo här så får vi se vad vi hittar på av hörnet under fönstret i framtiden.

// Terese
(Foto: Terese)