Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Projekt; Ombona

8 december 2011 kl. 12:52

Hall ovanvåning

Sitter hemma med en liten febrig flicka, betydligt bättre i dag än igår. Men ändå sitter vi mest framför vedspisen i köket och myser. Det blir inte mycket gjort så länge hon är vaken men fördelen är att hon sover lite mer än vanligt. Så jag passar på att måla lite.

Vi målade ju om Gretas rum för en månad sen och då blev det en del färg över så den använder vi nu i övre hallen. Egentligen hade vi inte tänkt göra något där förrän vi ska renovera på riktigt, det vill säga lägga om golvet, måla lister, foder och trappa, troligtvis tapetsera väggarna och mura om den öppna spisen. Men det kommer dröja, troligtvis flera år – ni vet, allt tar mycket längre tid än man tror, och jag var omåttligt trött på den tapet som funnits där sen vi flyttade in. Tapeten och övre hallen kan ni se här. Nu ska vi i alla fall mysa till det lite framför den öppna spisen.

Vi har köpt en soffa från IKEA. Kivik heter den, syns på bilden ovan, men vi har valt en annan klädsel och en lite annan kombination. Ska bli spännande att se hur det blir på plats, ytan framför öppna spisen är inte så stor. Vi hoppas det blir bra så vi kan sitta där och mysa i vinter.

Om ni har tur får ni se hur det blev så småning om. Kom just på att vi inte visat så mycket av de rum i huset som vi inte renoverat än. Det kommer kanske mer av det också framöver. Vem vet.

//Terese

(Foto: IKEA- Livet hemma)