Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Tvättstugan!

12 maj 2014 kl. 20:23

Tvättstuga

Nu är den klar, tvättstugan! I alla fall i stort sett, några småsaker kvar dock.

Grundarbetet med rördragningar, golvvärme och fall gjorde Jonas samtidigt som vi gjorde badrummet. Klinker och kakel satte jag någon vinter senare. Men sen har den stått och väntat på oss medan vi ängnat oss åt andra projekt här hemma. Men nu i vinter var det tvättstugans tur.

Kanske tur att det dröjde, för planlösning och inredning har ändrats några gånger sen ursprungstanken. Och nu känns det riktigt bra, nästan för bra för att vara tvättstuga.

Vi hittade fyra likadana, fina och lite mindre dörrar på Folkes Bygg och Byggnadsvård och fick för oss att använda dem till skåp i tvättstugan, vilket var en anledning att inredning planerades om. Så av dem blev det fyra skåp till förvaring av lakan, handdukar, dukar och dylikt. Samt ett städskåp. Trådkorgar och lådstommar kommer från IKEAs kök, lådorna har vi gjort egna fronter till.

Mittemot det stora platsbyggda skåpet har vi en lång tvättbänk med ho, även den från IKEA. Jag uppskattar verkligen all vikyta och utsikten. Vi har även fyra stora utdragbara lådor under bänken till smutstvätt. Eftersom vi har tvättstugan på ovanvåningen, nära badrum och sovrum, blir det att vi går och lägger smutstvätt i tvättstugan titt som tätt och då känns det smidigt att direkt få det hyfsat sorterat i tvättlådor. Ovanligt kankse, att ha tvättstuga på ovanvåningen, men ganska smidigt, tänker vi. Ända gången tvätten behöver lämna det våningsplanet är när det ska hängas ute under sommarhalvåret.

Inredningen är byggd av en snickare från Folkes Bygg och Byggnadsvård.

All inredning är målad med Ottossons linoljefärg, i kulören bensvart. Panelen på väggarna är målade i kulören umbragrå. Vi hade lite oflyt med målningen av väggarna. När vi målade panlen för tredje och sista gången så använde vi oss delvis av en nyöppnad burk, av en annan batch än den första. Tyvärr blev det flammigt så vi fick stryka all panel två gånger till innan vi blev nöjda. Har inte upplevt det förr, och inte behövt vara så noggrann med det tidigare. Men från och med nu ska jag ha bättre koll på det inför slutstykningar. Drygt, men det blev bra till slut. Umbragrå är väldgt fint!

Kvar nu är att fixa anslutning mellan bänk och fönsterbräda samt annordning för att kunna hängtorka tvätt. Sen ska krokar upp och någon hylla. Bilderna är tagna efter byggstädningen, helt ostylade alltså, och vid olika tillfälle med lite olika ljus. Men bättre än inget.

//Terese

(Foto: av Terese i tvättstugan)