Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


mars
februari
januari

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Prunkande rabatter

6 mars 2016 kl. 16:36

Trädgården

Idag är det grått, snöblandat regn gör inte saken bättre. Här är dessutom lite sjukstuga så jag ägnar söndagseftermiddagen åt att drömma om trädgården. Titttar på lite bilder från de rabatter vi anlagt på baksidan. De har fått två säsonger nu och en hel del har vuxit till sig men det finns också några luckor som ska fyllas, frågan är med vad. 

Under året som kommer ska vi anlägga rabatter på framsidan, där är mycket skugga intill huset så det blir nog mest andra växtval där. 

/Terese

Bild: 1-2 från den första säsongen då rabattterna var nyplanterade. 3-6 från säsong två. Här våxer bolltistel, rudbeckia, peroviska, lavendel, vin, höstannemon, tovsippa, kransveronika, stjärnflocka, rosor, brudslöja, höstvädd, jätterams, nävor, blomsterkornell, amerikanska blåbär och ett gäng olika lökväxter. Har säkert glömt några sorter i skrivnade stund.