Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

En 2-åring! Vår fina 2-åring!

8 oktober 2012 kl. 21:25

Sal 1

Nu har vi en 2-åring i huset, en glad och go liten tjej som pratar så man får skavsår i öronen när hon är på humör för det. Lite blyg är hon så mest prat blir det när hon bara är med mamma & pappa.

Hon fullkomligt älskar när man sjunger för henne, ända sedan tvillingkusinerna fyllde fyra i somras har "Ja må leva"-sången varit favorit. Och flagga på bordet ska man ha, som Alfons. Och kalas, det har Alfons också.

Skoj är det ju nu när hon fattar lite mer än för ett år sedan. Men ännu har hon inte förstått att alla presenter är hennes. Det är Lovas eller Theos, eller Doras och Maltes saker som var i paketen. Inte lätt det dära...

Nu har vi snart kalasat i dagarna tre, undrar just om det kan bli en vana, att fylla år?

(Foto:Terese, några snabba bilder med mobilen - därav kvaliteten.)
Länken hit är: En 2-åring! Vår fina 2-åring!.

I all enkelhet - alldeles ljuvlig

25 januari 2012 kl. 21:27

Sal 1

En enkel liten julros gör så mycket. Det känns ju oerhört exklusivt att kunna plocka in en så vacker blomma från trädgården så här års. Jag njuter massor!

Den lilla blomman lyfter ju hela rummet.

Och jag är nästan säker på att den har sitt ursprung från Krabbavägen här i byn. Tack Irene & Birger!

//Terese

(Foto: Terese)


Länken hit är: I all enkelhet - alldeles ljuvlig.

Bokskåp på gång...

1 februari 2011 kl. 22:14

Sal 1

I höstas, innan Greta föddes, köpte vi ett stort skåp via blocket. Skåpet är tänkt att fungera som bokhylla och till förvaring av lite allt möjligt. Vi saknar verkligen sådan förvaring nu, alla böcker ligger nerpackade i lådor sen snart två år tillbaka. Har ju glömt vad vi har.

Senaste dagarna har jag i alla fall börjat ta mig an skåpet lite. Det görs på tid som är över, det vill säga när inget för tillfället finns att göra i renoveringen, Greta sover och det inte finns några andra direkta måsten att göra. Ja, det går alltså inte jättesnabbt. Men idag fick jag en stund. Färgen i badrummet måste torka till i morgon, Greta tittade på en stund och sov lite också så lite fick jag gjort i alla fall.

Skåpet har fyra dörrar med glas i, som behöver kittas om och så ska hela skåpet målas. Två dörrar är nu kittade med linoljekitt och grundmålade med en färdigblandad vit titanzink. Slutstrykningarna får en annan nyans, gräddvit. Vi är nog lite sugna på någon färg egentligen men i dagsläget vet vi inte riktigt vilka färger vi ska ha på väggarna i det rummet så det får bli vitt nu, ett säkert val ju.

Självklart ska ni få beskåda hela skåpet senare, men jag kan inte lova när. Tanken är att det ska stå längs med väggen, brevid kakelugnen i sal 1.

//Terese

(Foto: Terese)
Alla glas, utom två, kittade. I bakgrunden syns de andra skåpsdörrarna.


Länken hit är: Bokskåp på gång....

Soffistikerat

1 november 2009 kl. 21:14

Sal 1

Idag har vi köpt soffa.

Drömsoffan (just nu i alla fall, finns ju så många fina) är egentligen Norrgavels soffa 100 men den var lite för dyr för vår budget så vi bestämde oss för Ikeas Karlstad i stället. Känns som ett bra alternativ. Själva soffan har vi fått hem men klädseln kommer först om en månad.

Vi har funderat en del på hur vi ska möblera i salen där vi tänkt ha soffan, sal 1, som ligger närmst köket. Det är också den största av de tre salarna. I dagsläget använder vi salen till brädupplag för renoveringen så det är lite svårt att känna in vad som passar. Det slutade i alla fall med att vi köpte en 2-sitssoffa och en 3-sitssoffa samt en fotpall. Ett par fåtöljer vill vi också ha men det får bli av en omaka variant. Det är ganska mycket mer som ska till för att få rummet att kännas fullt möblerat men det får vi ta efterhand, närmast behöver vi en matta. Någon som har bra tips på var man hittar stora sådana? Ikeas var för små...

// Terese

Foto: Norrgavel och Ikea


Länken hit är: Soffistikerat.

Sal 1 / Vardagsrum

23 mars 2009 kl. 21:57

Sal 1


Salen ligger närmst köket och har nog ursprungligen varit matsal.  Mitt på ena väggen finns en fyrkantig kakelugn och på väggen mittemot finns en altandörr ut till trädgården.

Troligtvis kommer vi ha salen som vardagsrum, om vi ni kan hitta ett trevligt sätt att inreda detta gigantiska rum, husets största.

Fotona är tagna på visningen, klicka på dem för större bild. Jonas skymtas på sista fotot.
/Terese

(Foto: Terese)Länken hit är: Sal 1 / Vardagsrum.