Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

En trappa upp

12 januari 2012 kl. 21:49

Hall ovanvåning

Här kommer nu också några bilder på soffan från IKEA, den heter Kivik och vi har satt ihop en schäslong och en 1-sits. Mer fick vi inte plats med. Klädsel Sivik mörkgrå.

Mattan kommer också från IKEA men är egentligen ingen höjdare. Den verkligen drar till sig skit. Vi har en vit liknande på Gretas rum från Åhléns och den drar faktiskt inte till sig damm och smuts på samma sätt. Men nu får den ligga, i alla fall tills vi hittar något bättre.

Sen funderar jag lite på det där med belysning, både läs- och mysbelysning. Borde vi ha en taklampa kanske, eller är den mest ivägen? Och så funderar jag på om man skulle sätta en trevlig läslampa på väggen. Någon som har förslag?

Det är kanske inte den vackraste delen av huset men vi är nöjda med vår nya lilla myshörna. Bara för avkoppling.

//Terese

(Foto av mig. Även om det syns lite jul på bilderna är den i stort sett ute ur huset nu. Och så kunde jag inte låta bli att visa den tända brasan. Den är ju liksom ändå anledningen till att soffan hamnade här.)


Länken hit är: En trappa upp.

Rotting och Harlekin

8 januari 2012 kl. 13:51

Hall ovanvåning

Vi har ju gjort ett litet försök till myshörna uppe i övre hallen vid öppna spisen. Än är jag inte helt klar med piffet, det får nog växa fram lite allt efter som.

Men vid sidan om IKEAs Kiviksoffa har vi ställt en rottingfåtölj Storsele från IKEA. Den inhandlades i höstas men fick flytta upp hit nu när soffan kom på plats. I höstas sprang jag också på harlekintyget på Stoff och Stil i Malmö. Det fick bli 2 kuddar, varav en hamnade här. Jag gillar mönstret i sig men kan inte riktigt bestämma mig för om det blev bra eller om det blir lite för mycket av det goda. Vad tycker ni?

I rottingstolen ligger också ett fårskinn Ludde från IKEA och en fin randig pläd, köpt i svägerskans fd butik.

Greta gillar korgstolen, kryper hellre upp i den än i soffan. :)

//Terese

(Foto: Terese)


Länken hit är: Rotting och Harlekin.

Projekt; Ombona

8 december 2011 kl. 12:52

Hall ovanvåning

Sitter hemma med en liten febrig flicka, betydligt bättre i dag än igår. Men ändå sitter vi mest framför vedspisen i köket och myser. Det blir inte mycket gjort så länge hon är vaken men fördelen är att hon sover lite mer än vanligt. Så jag passar på att måla lite.

Vi målade ju om Gretas rum för en månad sen och då blev det en del färg över så den använder vi nu i övre hallen. Egentligen hade vi inte tänkt göra något där förrän vi ska renovera på riktigt, det vill säga lägga om golvet, måla lister, foder och trappa, troligtvis tapetsera väggarna och mura om den öppna spisen. Men det kommer dröja, troligtvis flera år – ni vet, allt tar mycket längre tid än man tror, och jag var omåttligt trött på den tapet som funnits där sen vi flyttade in. Tapeten och övre hallen kan ni se här. Nu ska vi i alla fall mysa till det lite framför den öppna spisen.

Vi har köpt en soffa från IKEA. Kivik heter den, syns på bilden ovan, men vi har valt en annan klädsel och en lite annan kombination. Ska bli spännande att se hur det blir på plats, ytan framför öppna spisen är inte så stor. Vi hoppas det blir bra så vi kan sitta där och mysa i vinter.

Om ni har tur får ni se hur det blev så småning om. Kom just på att vi inte visat så mycket av de rum i huset som vi inte renoverat än. Det kommer kanske mer av det också framöver. Vem vet.

//Terese

(Foto: IKEA- Livet hemma)Länken hit är: Projekt; Ombona.

Hallen på ovanvåningen

27 mars 2009 kl. 20:38

Hall ovanvåning

När man kommer upp för trappan kommer man till ett ganska konstigt format utrymme på många kvadratmeter och mycket svårmöblerat,  mitt i allt finns dessutom en öppen spis -  något nyare än kakelugnarna...

Vi får väl se vad vi kan hitta på här, inte helt enkelt.

Foto från visningen.

/Terese

(Foto: Terese)
Länken hit är: Hallen på ovanvåningen.