Kviinge.se - om renovering, inredning och livet i vårt hus

Välkommen
till Kviinge.se

I mars 2009 köpte vi vårt hus, en fd prästgård från 1921. I en stor gammal trädgård står ett stort gult trähus på drygt 300kvm med nio rum och 7 kakelugnar(!). Vi ska sakta men säkert renovera, inreda och pyssla om hus och trädgård. Bloggen hoppas vi ska fungera som inspirationsbank och bollplank och så är du välkommen att ta del av våra renoverings- och inredningsplaner.

Se mer aktuellt på Instagram med #kviingeprästgård.

Kontakta oss:
jonas@kviinge.se
terese@kviinge.se

Follow Kviinge.se

Alla kategorier
Köket
Sal 1
Sal 2 -mittensal
Sal 3 - med målningar
Pigtrappan
Hall
Hall ovanvåning
Sovrum
Barnrum
Tvättstuga
Badrum
Uppvärmning
Trädgården
Husets historia
Keramik
Pyssel & hantverk
Fyndat
Inspiration inne
Inspiration ute
Smakfullt & gott
Blommor & grönt
Jul
Annat
Huset utvändigt
Lekstuga
Glasveranda


Länkar
Axebo
Bagateller
CaisaK
Designe
Elins stuga
Folkes bygg
Knappologi
Lundagård
Nordingården
Sjunkamossa
Vintage

Lekstuga

28 oktober 2015 kl. 11:41

Lekstuga

I våras bestämde vi oss för att prioritera att fixa en lekstuga till barnen trots att vi hade en hel del projekt på gång redan. Men barnen ska ju ha lekstugan medan de är i ålder att uppskatta och leka i den. Och kanske, förhoppningsvis, får vi då nöjda barn och kan ägna oss åt en del av det andra när de leker. Man kan ju hoppas.

Lekstugan kommer från Lektema och är i storlek L. De har så fina modeller på sina lekstugor och vi lyckades köpa till ett hyfsat bra kampanjpris. Tidsbesparande att inte bygga hela stugan själva och det var värt en del just nu, tyckte vi.

Lekstugan kom i moduler som vi har målat själva med Falu Rödfärg Ljusröd och ljusgrå linoljefärg utvändigt. Vi valde att lägga tegelpannor på lekstugans tak, istället för papp. På Folkes Bygg och Byggnadsvård hittade vi jättefina, modell mindre, trekupiga pannor.
På gaveln valde vi att specialbeställa en tvådelad dörr så att barnen kan leka kiosk. Vi hade det på lekstugan i mitt föräldrahem och vi tyckte det var roligt att leka kiosk långt upp i åldrarna, hoppas våra tjejer uppskattar det också. Dörrarna är målade i Guldgul linoljefärg från Ottossons. 

Invändigt är det målat med linoljefärg och Vägg- & Takfärg, emulsionsfärg, från Folkes Bygg & Byggnadsvård. 

Lekstugan är i princip plastfri vad gäller både färg och inredning och förhoppningsvis därmed giftfri. Känns bra.

Vi placerade lekstugan nära altanen, vi tänker att baranen gärna vill vara där vi är och om den ska bli använd behöver den nog vara nära. Men visst blev den ett litet smycke till trädgården också!

Text och bild: Terese


Länken hit är: Lekstuga.